Aalborg Historiske Museum

assets/Dragtsamlingsbilleder/_resampled/SetWidth207-aalbdaabsposer-big.jpg

Dåbsposer

Aalborg Historiske Museum er grundlagt i 1863 og i årene derefter begyndte samlingen af tekstiler. De første år drejer det sig især om tekstiler fra omkring 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet, som museet købte af diverse opkøbere. Tekstilerne fra denne periode er derfor noget mangelfulde i oplysningerne.

Det er en mindre samling på godt og vel et par tusinde genstande, med hovedvægten på kvindetøj, en mindre samling af herretøj og endnu mindre børnetøj. Museet har en fin samling af dåbstøj fra 17-1800-årene samt hovedtøjer fra samme periode. Desuden er der et par gode komplette garderober fra 1950'erne og 1960erne af både herre- og dametøj, en del hatte fra en hatteforretning, samt en god samling af arbejdstøj fra fabrikken "Jyden".

Museet er knap så godt repræsenteret i perioden op til 2. verdenskrig samt perioden efter 1970 op til i dag.
Der findes i samlingen gode eksempler på købstadens sociale liv, f.eks. en samling prøvekorsetter fra en Spirella-korsettiere, regalier fra afholdsloger, en samling af dragter fra en koncertpianistinde og flere andre lidt atypiske ting.

Aalborg Historiske Museum har ingen permanent tekstiludstilling.

Hele samlingen er stort set registreret og indenfor de kommende år skulle alle tekstilregistreringerne gerne være lagt ud på REGIN og MUSSAM.

 

Dåbspose